menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár húsokhoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lilahagyma

3 evőkanál méz

3 evőkanál balzsamecet

késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék

törött bors

Elkészítés:


a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az összes lé elpárolog mellőle. Hozzáadjuk a balzsamecetet. Egyet forralunk még rajta és már kész is van

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsszósz
Narancsszósz

4 narancsot megpucolunk, a fehér részt nagyjából leszedjük, majd rozmaringgal és 2 dl 100%-os narancslével összeturmixoljuk (darabosra). Közben odateszünk olvadni egy kis vajat kók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piros Arany Vali módra
Piros Arany Vali módra

Szeletelve lábasba teszünk mindent. Szétfőzzük. Turmixoljuk Főzzük sűrűsödésig Szitán átpasszírozzuk Egyet rottyantunk rajta. Kis üvegekbe töltjük. Száraz dunszt.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bársonyos szósz
Bársonyos szósz

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel készült alaplével. Simára keverjük és felforraljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás fahéjszirup
Almás fahéjszirup

Előbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk