menu

Családireceptkönyv.hu

Meggymártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




50 dkg meggy
1 kk citromlé
édesítőszer
2 csipet só
2 dl tejföl vagy tejszín
1,5 ek étk.keményítő
 

Elkészítés:


A meggyet annyi vízben,amennyi ellepi,az édesítővel és sóval főzzük 5 percig. Majd egy kevés meggylével ekeverem az étk. keményítőt (vagy lisztet, vagy van.pudingport) és összeforralom. Jól lehűtve tálalom.

Meggymártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymakrém 2
Fokhagymakrém 2

A hagymából minden hibás részt kivágunk (ha van benne) Egy tálba rakjuk, és összeturmixoljuk. Közben a sót, és 1 dl olajat is hozzáadunk. Ha kész, a tiszta üveg aljára öntünk a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-gombás szósz
Tejszínes-gombás szósz

A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bechamel souce
Bechamel souce

A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a szegfűszeggel. A tejet kezdd el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia majonéz
Francia majonéz

Cseppenként adjuk hozzá az olajat a tojássárgákhoz, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha kb. olyan sűrűvé válik, mint a vaj. Most apránként jöhet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk