túrós réteghez:
50 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
10 dkg eritritol (xilit vagy méz) (nem paleozóknak cukor)
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
6 lapzselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz
a málnás réteghez:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
1/2 dl víz
A túrós réteghez a zselatint a vízben kis lángon addig melegítjük amíg teljesen fel nem oldódik, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban sima, csomómentes krémmé dolgozzuk. 18 centis, oldalán sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük. A málnás réteghez szintén kis lángon, a vízben feloldjuk a zselatint, majd összeturmixoljuk a (kiolvasztott) málnával. A túrós rétegre öntjük és egy villa segítségével spirál szerűen a túrós rétegbe forgatjuk, így alakítva ki a márvány erezetet. Óvatosan a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a teteje simává váljon, de megmaradjon az erezet. Minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A joghurtot összekeverjük 6 kanál porcukorral, 2 kanál zselatinnal és felmelegítjük (de nem forraljuk). Ha kihűlt, hozzáeverjük a tejszínt --> ráöntjük a piskótára (a kapcsos form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához először a tojások fehérjét habbá verjük. A puha margarint / vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztom. Egy kapcsos tortaformát kibé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️2 csomag kekszet összetörünk. ◾️Hozzáadjuk a margarint és egy tortaformába simítjuk. ◾️A mascarponét, az édesítőt és az aromát krémesre keverjük. ◾️A tejszínt habbá verjük é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű