túrós réteghez:
50 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
10 dkg eritritol (xilit vagy méz) (nem paleozóknak cukor)
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
6 lapzselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz
a málnás réteghez:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
1/2 dl víz
A túrós réteghez a zselatint a vízben kis lángon addig melegítjük amíg teljesen fel nem oldódik, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban sima, csomómentes krémmé dolgozzuk. 18 centis, oldalán sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük. A málnás réteghez szintén kis lángon, a vízben feloldjuk a zselatint, majd összeturmixoljuk a (kiolvasztott) málnával. A túrós rétegre öntjük és egy villa segítségével spirál szerűen a túrós rétegbe forgatjuk, így alakítva ki a márvány erezetet. Óvatosan a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a teteje simává váljon, de megmaradjon az erezet. Minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A tojások fehérjét felverjük, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáit egyenként adjuk hozzá jól kikeverve, majd a sütőporos, szitált liszt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Tálba keverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert, sót. Robotgéppel elkeverjük a vajat a cukorral, vanilliás cukorral. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot beleszitálom egy tálba, majd hozzáadom a görög joghurtot. Alaposan összekeverem. Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozom a habbá vert tojásfehé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűDaráld finomra a kekszet, forrósítsd fel a vajat, és kanállal keverd alaposan össze. Öntsd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 centi átmérőjű tortaformába. A tenyereddel lapogas...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű