•25 dkg köles
•25 dkg kukoricadara
•csipet só
•fél citrom reszelt héja
•4 evőkanál kókuszreszelék
•eritrit ízlés szerint
A forgatáshoz:
•kókuszreszelék
Valamint:
•kb. 20 szem apró eper
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben csipet sóval külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és belereszeljük a citrom héját, ízlés szerint egy kis eritritet is adhatunk hozzá. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk (ha akarjuk, gyorsan, de nagyon gyorsan lefényképezzük, mielőtt ráveti magát a sáskahad), és tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és eritritet, de anélkül is finom!
A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk 3 db egyforma részre a tésztát. Ezeket egyenként 18*12 cm-es téglalapra nyújtsuk ki (2 szilikono...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű