•25 dkg köles
•25 dkg kukoricadara
•csipet só
•fél citrom reszelt héja
•4 evőkanál kókuszreszelék
•eritrit ízlés szerint
A forgatáshoz:
•kókuszreszelék
Valamint:
•kb. 20 szem apró eper
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben csipet sóval külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és belereszeljük a citrom héját, ízlés szerint egy kis eritritet is adhatunk hozzá. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk (ha akarjuk, gyorsan, de nagyon gyorsan lefényképezzük, mielőtt ráveti magát a sáskahad), és tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és eritritet, de anélkül is finom!
25 dkg réteslisztet, 22 dkg porcukorral, fél sütőporral elkeverünk. 5 dkg vajjal kikenünk egy kisméretű tepsit, kb. 30x23 cm és beleöntjük a liszt egyik felét. Krumplinyomóval rány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg list, 20 dkg zsír, (de szerintem elég 20 dkg is.) 4 tojás sárgája, ½ -nél kicsit több sütőpor, 1 pohár tejföl , csipet só, 15 dkg cukor. Töltelék: 2 kg alma, 15 dkg cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű