•25 dkg köles
•25 dkg kukoricadara
•csipet só
•fél citrom reszelt héja
•4 evőkanál kókuszreszelék
•eritrit ízlés szerint
A forgatáshoz:
•kókuszreszelék
Valamint:
•kb. 20 szem apró eper
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben csipet sóval külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és belereszeljük a citrom héját, ízlés szerint egy kis eritritet is adhatunk hozzá. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk (ha akarjuk, gyorsan, de nagyon gyorsan lefényképezzük, mielőtt ráveti magát a sáskahad), és tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és eritritet, de anélkül is finom!
Előmelegítjük a sütőt légkeveréses 175 fokra, egy tepsibe sütőpapírt szabok (lehetőleg ne kunkorodjon fel az oldalaknál, hanem szépen feküdjön fel a tepsire). Szétválasztjuk a toj...
Elkészítési idő:Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne t...
Elkészítési idő:Elkészítése: A margarint a porcukorral kimixerelni, hozzákeverni a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, az éleslisztet, sütőport, puhalisztet, és a felfuttatott élesztőt. Össz...
Elkészítési idő: