50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb.. 200 fokon aranybarnára sütjük.
50-55 dkg liszt,15 dkg porcukor,2evőkanál méz,5evőkanàl tej, 5dkg margarin,1tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna kellett volna bele de mivel nem volt itthon sütőport tettem bele.......
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához 3 evőkanálnyi lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsolunk. Ezután az élesztőt, a sót és a cukrot beleszórjuk. A tejet kézmelegre langyosítjuk, és ráöntjük. A mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű