260gr teljes kiőrlésű búzaliszt
135gr sima búzaliszt
50gr búzasikér
200ml tej
50ml víz
3 tojás sárgája
25gr friss élesztő
1 ek rum
fél csipet só
60gr olvasztott vaj
1-1,5 ek négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
(vagy bármilyen más, kb. 5ek cukornak megfelelő édesítő)
Ezúttal is búzasikért használtam a tésztához, lisztmennyiségben, lazább tőle a tészta és picit csökken a ch.
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak beletördelem, nem kell futtani! Sima, fényes tésztát dagasztok, 50 percig kelesztem. Kinyújtom, nagyjából 1,5cm magasra, kiszaggatom, letakarva fél órát pihentetem. Közepébe mélyedést nyomok, közepesen forró olajatban sütöm. Először a lyukas felét, fedő alatt, 1-2 percig, majd megfordítom és fedő nélkül szintén ennyi ideig a másik felét. A hő hatására emelkedik a tészta, a közepe nem ér az olajba majd, a szalag, a világos sáv körben, így alakul ki.
Kenjünk ki a szilikon, vagy teflon muffin formákat Ramaval, majd szórjuk be kristálycukorral. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük fé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. Kis lángon összemelegítjük a hozzávalókat, de nem forraljuk. 2. Kevés hűtés után mehet a sütire!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és az édesítőt és addig kavarjuk fakanállal, míg már elválik a lábas falától, és kezd az alja odasülni. Ekkor habverőre váltunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben vagy smoothie készítőben összeturmixoljuk, majd olaj spray-vel kifújt (vagy kókuszolajjal vékonyan megkent) gofrisütőben 6 db gofrit sütünk belőle. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű