50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, 10 dkg étcsokoládé, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 3 evőkanál kakaópor
- kb. fél dl tej, vagy annyi, hogy formálható legyen a massza
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés : a vajat, és a csokoládét olvasszuk fel, adjuk hozzá a gesztenyemasszát. ( Én ezt úgy oldottam meg egyszerűen, hogy a vajat kissé folyósra olvasztottam a mikróba, majd hozzátördeltem az étcsokoládét is. Megkevergettem, és még visszatettem a mikróba közepes hőfokra, hogy teljesen felolvadjanak. )
1 – 2 percet hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a gesztenye masszát is. A többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nekem a végén fél dl tej kellett, hogy formálható legyen a massza.
A masszát osszuk ketté, és formáljunk hengert belőlük, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
Tegyük 1 órára hűtőbe, és utána szeletelhetjük. Szobahőmérsékleten finom puha lesz.
A vajat a csokival vízgőz felett/mikróban felolvasztjuk. Egy edényben a cukrot habosra verjük a tojásokkal. Ha felolvadt a csoki és a vaj szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA cukrot,tojást,zsírt,tejfölt habosra keverem.Hozzáadom a liszttel elkevert sütőport.Összekeverem,közepes nagyságú,zsírozott,lisztezett tepsibe öntöm.A tetejét megszórom meggyel,va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű