Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSILIZSELÉ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 1,7-1,8 l zseléhez:

20 csilipaprika
4 kisebb kápia paprika
70 dkg cukor
2 dl fehérborecet
1 nagyobb csipet só
2 csomag (2 x 2,5 dkg) Haas zselésítőszer lekvár készítéséhez 3:1

Elkészítés:



A paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat.
A kápia paprikát – kicsumázás után – nagyobbacska darabokra vágtam.
A kétféle paprikát aprítógépbe tettem, majd 1 dl vizet adva hozzá a géppel egészen apróra, pépesre vágtam.
A cukrot és fehérborecetet 9 dl vízzel főni tettem.
Közben a darált paprikákhoz hozzáadtam a zselésítőt, elkevertem.
Amikor felforrt a cukros víz, hozzáadtam a paprikakrémet is, majd kis lángon, időnként megkeverve addig főztem, míg szép sima lett, elfőtt a tetejéről a hab.
Ekkor csírátlanított üvegekbe szedtem, lezártam, majd 5 percre fejtetőre állítottam az üvegeket, végül szárazdunsztba kerültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


CSILIZSELÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Caesar-öntet (2 dl)
Caesar-öntet (2 dl)

A tojás sárgáját a mustárral, a citrom levével, a fokhagymával és a fehérborssal összekeverjük. Kézi mixerrel, folyamatos keverés mellett cseppenként, lassan csurgatva adagoljuk...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eper lekvár chia maggal
Eper lekvár chia maggal

Így készítsd: 1. A megmosott és lecsumázott, esetleg félbevágott eperszemeket tedd fel egy lábosban főni. Semmilyen plusz folyadék nem szükséges hozzá, ereszt magának elég levet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Sarolta
Vinaigrette mártás
Vinaigrette mártás

Tedd a hozzávalókat egy mély műanyag edénybe. Botmixerrel keverd pár másodpercig. Kész is! Befőttes üvegben is készítheted. Ekkor a hozzávalók behelyezése után jól zárd le az üv...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonéz és tartármártás
Majonéz és tartármártás

Kezd el a tojások sárgáját keverni – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk