Hozzávalók kb. 1,7-1,8 l zseléhez:
20 csilipaprika
4 kisebb kápia paprika
70 dkg cukor
2 dl fehérborecet
1 nagyobb csipet só
2 csomag (2 x 2,5 dkg) Haas zselésítőszer lekvár készítéséhez 3:1
A paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat.
A kápia paprikát – kicsumázás után – nagyobbacska darabokra vágtam.
A kétféle paprikát aprítógépbe tettem, majd 1 dl vizet adva hozzá a géppel egészen apróra, pépesre vágtam.
A cukrot és fehérborecetet 9 dl vízzel főni tettem.
Közben a darált paprikákhoz hozzáadtam a zselésítőt, elkevertem.
Amikor felforrt a cukros víz, hozzáadtam a paprikakrémet is, majd kis lángon, időnként megkeverve addig főztem, míg szép sima lett, elfőtt a tetejéről a hab.
Ekkor csírátlanított üvegekbe szedtem, lezártam, majd 5 percre fejtetőre állítottam az üvegeket, végül szárazdunsztba kerültek.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze. Ha a kapott végtermék túl sűrű, akkor egy kis tejjel lehet hígítani. Így, ízlés szerinti állagot tudunk elérni. Arra viszont figyeljünk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Tisztítsd meg a zellert, és vágd fel kisebb darabokra. 2. Egy lábosba tedd bele a vajat, olvaszd fel, majd add hozzá az előkészített zellert. Sózd és borsozd. Pirítsd meg. Pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet elkeverjük az ecettel, sóval és cukorral. 2. Hozzáadjuk az olajat és a mustárt, botmixerrel krémesre keverjük. 3. Borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElőbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű