menu

Családireceptkönyv.hu

diós, rumos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
♦ 13 dkg vaj
♦ 1 dl tej
♦ 3 evőkanál cukor
♦ 2 dkg élesztő
♦ 2 tojássárgája
♦ 1 csipet só;
a töltelékhez:
♦ 30 dkg őrölt dió
♦ 12 dkg cukor
♦ 2 evőkanál kakaó
♦ 2 tojásfehérje
♦ 1 evőkanál rumaroma;
a tetejére:
♦ 1 tojássárgája;
a mázhoz:
♦ 10 dkg porcukor
♦ 1 evőkanál rumaroma
♦ 1 evőkanál forró víz
♦ 5 dkg vaj.

Elkészítés:


A vajat megolvasztjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval és 2 evőkanál cukorral. A tejet meglangyosítjuk, belekavarjuk a maradék cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, és letakarva 40 percig kelesztjük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákavarjuk a rumot és a dióval elvegyített kakaót. A megkelt tésztát hat részre osztjuk. Olajozott felületen vékony téglalappá nyújtjuk mindegyiket, egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a tölteléket, és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt kalácssütő formába teszünk alul három rudat, a tetejére kettőt egymástól 2 cm távolságra. Ebbe a közbe ültetjük be a hatodik rudat. A tetejét lekenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A mázhoz megolvasztjuk a vajat. A porcukrot elkavarjuk a rummal, a forró vízzel meg az olvasztott vajjal, ecsettel a meleg kalácsra kenjük, és hagyjuk megszáradni.

diós, rumos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis-mandulás kalács
Csokis-mandulás kalács

1. A tésztához egy nagy tálba mérjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a vizet, és robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, majd fokozat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foszlós kalács
Foszlós kalács

2,5 dl langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Eközben egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót és a cukrot. Keverj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti fonott kalács koszorú
Húsvéti fonott kalács koszorú

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 ek cukorral. Hagyjuk felfutni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés lisztt...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csokis kalács
Csokis kalács

Az tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát 6 felé osztjuk. Közben kikeverjük a csokoládékrémet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk