37 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart magja
15 dkg durvára darált dió
3 ek csipkebogyó vagy baracklekvár
1 kanál rum
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben is összeállíthatjuk, úgy még gyorsabban készen van.) A tésztát folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta dermed, elkészítjük a tölteléket.
A diót összekeverjük a lekvárral és a rummal. Ízlés szerint még egy kis vaníliát is tehetünk bele.
Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk. 8 cm átmérőjű kerek kiszúró formával korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük a töltelékkel. Kettéhajtjuk, és villával összenyomjuk a tésztaszéleket.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, tepsi hátán 2 lapot sütünk (36*25 cm) kb. 200 fokon rövid ideig. A krémhez 7,5 dl tejben a 3 vaníliás pudin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojás sárgáját a cukorral. puding porral egy kanál tejjel alaposan elkeverjük... én a habverőt használtam, a maradék tejet a vanília magjával, vagy vanília kivonattal felforralt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, mikor kezd keményedni, hozzáadjuk az 1 ek citromlevet, ettől még keményebb lesz. 2. Mikor jó kemény, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy kenyérformát vajazzunk ki. A cseresznyét magozzuk ki, vágjuk kisebb darabokra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű