37 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart magja
15 dkg durvára darált dió
3 ek csipkebogyó vagy baracklekvár
1 kanál rum
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben is összeállíthatjuk, úgy még gyorsabban készen van.) A tésztát folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta dermed, elkészítjük a tölteléket.
A diót összekeverjük a lekvárral és a rummal. Ízlés szerint még egy kis vaníliát is tehetünk bele.
Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk. 8 cm átmérőjű kerek kiszúró formával korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük a töltelékkel. Kettéhajtjuk, és villával összenyomjuk a tésztaszéleket.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot, két ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna tésztánkat tálba rakjuk jól összegyúrjuk,folpakba csomagolva fagyasztóba rakjuk,majd 3 részre fogom osztani. A krémhez a pudingot lisztel porcukorral tejel sűrűre főzöm,ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű