37.5 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
5 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
csipet só
Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Nálam nem kellett az összes tej, csak 2 dl, de így is lágy tésztát kaptam. Egy pici lisztet még hozzátettem.
Töltelék:
7 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj
Ha a tésztánk megkelt lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. 30x50-es téglalappá. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk az összekevert cukros fahéjjal. Felvágjuk 6 csíkra, majd még egyszer 6 kockára. Ezután a papírral bélelt formába belehelyezzük. tetejére öntjük - kenjük a megmaradt olvasztott vajat és fahéjas cukrot. ( nem maradt :) ) Ismét duplájára kelesztjük majd 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetés után kis négyzetekre nyújtsuk őket. A tésztalapra halmozzuk a töltelékeket, majd kifli formát csinálunk belőlük. Tetejüket lekenj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA lisztet egy tojással, a sóval, a cukorral és a langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozni. Amikor már homogén a tészta, a szobahőmérsékletű vajat/margarint hozzádagaszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot összemelegítjük. Ne legyen forró, csak langyos. Beleöntjük a lisztet, sót, tojásokat, élesztőt és a cukrot. Jól kidagasztjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes