menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas fátyol kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


37.5 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
5 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
csipet só

Elkészítés:


Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Nálam nem kellett az összes tej, csak 2 dl, de így is lágy tésztát kaptam. Egy pici lisztet még hozzátettem.

Töltelék:

7 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Ha a tésztánk megkelt lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. 30x50-es téglalappá. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk az összekevert cukros fahéjjal. Felvágjuk 6 csíkra, majd még egyszer 6 kockára. Ezután a papírral bélelt formába belehelyezzük. tetejére öntjük - kenjük a megmaradt olvasztott vajat és fahéjas cukrot. ( nem maradt :) ) Ismét duplájára kelesztjük majd 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

Fahéjas fátyol kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Egyszerű mákos kalács
Egyszerű mákos kalács

1 Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe egy mélyedés csinálunk, ebbe öntjük bele a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot, olajat, élesztőt és pár percig pihentetjük. Ez...

Elkészítési idő: kb.:1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott kakaós kalács
Fonott kakaós kalács

Keverd össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel...felfuttatjuk , -hozzáadjuk a liszthez a hozzávalókat+ a felfuttatot élesztőt ...hagyuk kelni mig elkészitjük a krémet kik...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Mazsolás-citromos kuglóf
Mazsolás-citromos kuglóf

Először a mazsolát egy kis tálba tesszük és ráöntjük a rumot. Ázni hagyjuk, hogy a mazsola az összes rumot felszívja. A tejet megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd 5-10 p...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szénhidrátcsökkentett, sajtkrémes Ferdinánd kalács
Szénhidrátcsökkentett, sajtkrémes Ferdinánd kalács

A lisztet és a sót tálba tesszük és elkeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, amibe beletesszük a tejjel és az 1 tojással+1 tojássárgájával előzőleg elkevert (nem kell felve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk