Családireceptkönyv.hu

Kakaós foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 tojássárgája
3,5 dl tej
3 ek cukor
csipet só
2 ek olaj
kelt tésztát készítünk !

Kakaós töltelék

25 dkg margarin
cukor ízlés szerint
3 ek sima kakaópor
1 ek liszt
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék, összekeverjük

Elkészítés:


A tésztát mikor összedolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet .

A kettőt összefonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal .

Isteni finom ! Csak nem kettőt fonok össze hanem hármat és így lesz két rúd ….

Kakaós foszlós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pozsonyi szemek
Pozsonyi szemek

A tészta összetevőiből géppel nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd megkelesztjük. Kelesztés után egyforma, diónagyságú golyókat formálunk a tésztából. Zsírpapírral bélelt tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagymás napraforgó
medvehagymás napraforgó

A medvehagyma szárát levágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. Hozzákeverünk sót, borsot és esetleg a reszelt sajtot, majd az olajat és félretesszük. A lisztet a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti töltött kalács (Limara)
Húsvéti töltött kalács (Limara)

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Mazsolás csomók  (briós sütőporral)
Mazsolás csomók (briós sütőporral)

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk