menu

Családireceptkönyv.hu

MÁKOS-DIÓS-FONOTT KALÁCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg. liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8 ek. cukor, 1 mokkáskanál só, 4 tojás sárgája, 16 dkg. olvasztott vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítés:


Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját és kezdjük összedolgozni. Közben fokozatosan beleöntjük az olvasztott vajat és kenyér sütő gépbe tesszük dagasztatni. Ha kész, visszatesszük a nagy tálba, kicsit átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, ismét átgyúrjuk, majd négy felé vesszük. Kettőből lett a diós és mákos rúd, egyből a fonott kalács, és egyből az almás bukta.

A töltelékek összetevőit nem írom le újból, ugyanitt a képeim között megtalálható már elkészített diós és mákos rúd, ahol szerepel hogyan készítem én.

MÁKOS-DIÓS-FONOTT KALÁCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Meggyes csavart kalács
Meggyes csavart kalács

Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós kalács
Foszlós kalács

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 3 evőkanál liszttel keverd össze, és tedd langyos helyre, ebből lesz a kovász. A cukrot a maradék tejben oldd fel. A lisztet a kovásszal és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk