40 dkg liszt
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kk só
kb 2,5dl tej
Töltelékhez:
50 dkg magozott meggy
25-30 dkg darált dió
5 dkg zsemlemorzsa
20 dkg cukor
csipet fahéj
fél citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,és a hozzávalókból egy lágyabb
kelt tésztát dagasztunk.
25 dkg margarint összegyúrunk 10 dkg liszttel.
A tésztát kinyújtjuk,és a lisztes margarint a közepébe tesszük,és ráhajtogatjuk a tészta széleit.
20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Kivesszük a tésztát,kinyújtjuk,és még háromszor hajtogatjuk,de ekkor már nem tesszük a hűtőbe.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A meggyet,cukrot ,diót,zsemlemorzsát,fahéjat,vaníliát,citromhéjat összekeverjük.
A 3.nyújtás után a tésztát 4 - be vágjuk,mindegyiket kinyújtjuk kb 25X40 cm-re .
Középre tesszük a tölteléket,jobb,és bal szélén 6-8 cm-re bevagdaljuk ferdén,kb 2cm szélesen,majd mintha fonnánk ráhajtogatjuk a csíkokat. Tojás sárgával megkenjük,és sütjük.
Az összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverem,a végén felolvasztva hozzá adom a vajat. Kelni hagyom kb 45percig. 150 fokon sütöm 30 percig.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes