kb. 20x20 cm-es tepsihez
1 tojássárgája
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 közepes citrom (kezeletlen)
40 dkg liszt
fél cs. sütőpor (6 g)
kevés tej
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
+ bármilyen ízű sütésálló lekvár
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a zsírral, porcukorral és a megmosott/reszelt citrom héjával habosra kavarjuk.
2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, 2 részbe belegyúrjuk a kakaóport.
3. Lisztezett felületen az egyik kakaós tésztát kinyújtjuk, enyhén vajazott/lisztezett tepsibe helyezzük a nyújtófa segítségével (pici tepsibe: kb. 20x20 cm-es), megkenjük ízlés szerint lekvárral (szerintem ne sajnáljuk belőle). Kinyújtjuk a világos tésztát is, ráhelyezzük a lekvárral megkent tésztára és a világos tésztát is megkenjük lekvárral. Végül kinyújtjuk a másik kakaós tésztát, és az előző tészta tetejére tesszük. (Omlós tésztáról van szó, tehát ne ijedjünk meg, ha nyújtás közben picit szakadozik a széle, könnyen össze lehet tapasztani, valamint amikor helyezzük a tepsibe a kinyújtott tésztát, óvatosan/lazán tekerjük fel a nyújtófára és úgy engedjük bele a tepsibe.)
4. 180 fokon kb. 20 percig sütjük (én légkeverésesben szoktam, de lehet hagyományos sütőben is nyugodtan). A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
5. Ha kihűlt, meghintjük a tetejét pici porcukorral - csak, hogy mutatósabb legyen - és szeletelve tálaljuk.
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával...
Elkészítési idő:1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, a kávét és a narancshéjat. 3. Ezután belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással...
Elkészítési idő: 45A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: