Családireceptkönyv.hu

Lemezes linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 20x20 cm-es tepsihez
1 tojássárgája
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 közepes citrom (kezeletlen)
40 dkg liszt
fél cs. sütőpor (6 g)
kevés tej
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

+ bármilyen ízű sütésálló lekvár

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tojássárgáját a zsírral, porcukorral és a megmosott/reszelt citrom héjával habosra kavarjuk.
2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, 2 részbe belegyúrjuk a kakaóport.
3. Lisztezett felületen az egyik kakaós tésztát kinyújtjuk, enyhén vajazott/lisztezett tepsibe helyezzük a nyújtófa segítségével (pici tepsibe: kb. 20x20 cm-es), megkenjük ízlés szerint lekvárral (szerintem ne sajnáljuk belőle). Kinyújtjuk a világos tésztát is, ráhelyezzük a lekvárral megkent tésztára és a világos tésztát is megkenjük lekvárral. Végül kinyújtjuk a másik kakaós tésztát, és az előző tészta tetejére tesszük. (Omlós tésztáról van szó, tehát ne ijedjünk meg, ha nyújtás közben picit szakadozik a széle, könnyen össze lehet tapasztani, valamint amikor helyezzük a tepsibe a kinyújtott tésztát, óvatosan/lazán tekerjük fel a nyújtófára és úgy engedjük bele a tepsibe.)
4. 180 fokon kb. 20 percig sütjük (én légkeverésesben szoktam, de lehet hagyományos sütőben is nyugodtan). A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
5. Ha kihűlt, meghintjük a tetejét pici porcukorral - csak, hogy mutatósabb legyen - és szeletelve tálaljuk.

Lemezes linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött ostyalap
Töltött ostyalap

-a cukrot egy lábosban felolvasztjuk -hozzáadjuk a tejet ,...simára felfözzük -tüzről levéve még melegen belekeverjük a margarint -majd a darált kekszet ,a kakaót + a rumot -a...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Meggyes álom
Meggyes álom

Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ALMÁS PITE
ALMÁS PITE

.LISZTBEN ELMORZSOLJUK A MARGARINT ÉS AZ ÉLESZTŐT MAJD A TÖBBI ANYAGGAL JÓL ÖSSZEDOLGOZZUK KETTŐBE VESSZÜK MAJD KINYÚJTJUK AZ EGYIK FELÉT ÉS A ZSÍROZOTT TEPSIBE TESSZÜK..MEGSZÓRJU...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Karamellás eckler fánk
Karamellás eckler fánk

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk