A tésztához: kell 20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
5 dkg vaníliás cukor
2 tojássárgája
A bevonathoz: 2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
+ tetszés szerinti házi lekvár az összeragasztáshoz (mi használtunk barackot, meggyet és málnát)
Ezután a tésztát vékonyra nyújtotta, kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatott belőle és kivajazott tepsibe tette.később a tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá vertük és kiskanállal mindegyik tésztalapocskára kis halmot raktunk. 150 fokos sütőbe toltuk, és kis lángon kb. 10 percig sütöttük. Amikor kihűlt, párosával összeragasztottuk lekvárral úgy, hogy a habos rész legyen kívül.
. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe. 2. A tésztához egy mély tálban összekeverjük a zabpelyhet a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felforraljuk, majd takarékra vesszük alatta a gázt, és kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, és tejbegrízt főzünk belőle. Folyton kava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: Könnyű