A tésztához: kell 20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
5 dkg vaníliás cukor
2 tojássárgája
A bevonathoz: 2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
+ tetszés szerinti házi lekvár az összeragasztáshoz (mi használtunk barackot, meggyet és málnát)
Ezután a tésztát vékonyra nyújtotta, kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatott belőle és kivajazott tepsibe tette.később a tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá vertük és kiskanállal mindegyik tésztalapocskára kis halmot raktunk. 150 fokos sütőbe toltuk, és kis lángon kb. 10 percig sütöttük. Amikor kihűlt, párosával összeragasztottuk lekvárral úgy, hogy a habos rész legyen kívül.
Tetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hideg vajat felkockázzuk, és kézzel egy tálban összemorzsoljuk a sütőporos és sós liszttel. Amikor már nem darabos, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk, amí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot tálba tesszük. Mindent alaposan elkeverünk. Kivajazott vagy kipapírozott tepsibe öntjük. 180 C-ra előmelegített sütőben 15-20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű