Hozzávalók:
A tésztához:
1 db élesztő
2 ek. kristálycukor
3 ek. kefir vagy aludttej
2 tojássárgája
3 dl tej
A töltelékhez:
1 kg túró
3 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint cukor
Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, amennyit felvesz, a lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig kelesztjük, majd visszadagasztjuk, és hagyjuk teljesen megkelni.
Ezután egy jól meglisztezett terítőre borítjuk, és két részre osztjuk.
Mindkét részt külön-külön kinyújtjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. A széleit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük, és egy jól kivajazott tepsibe emeljük a terítő segítségével. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és újabb 10 percet pihentetjük.
Végül megszúrkáljuk a réteseket, és 180 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük őket.
A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojások keményre vert habját és a tejet. Egy mély kikent tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vízzel kikeverem. Hozzáadom a kakaóporos-sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatom a felvert...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Majd ketté osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe. Erre jön a krém. A pudingot elkészítjük és még melegen beleke...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű