70 deka liszt
1 cs sütőpor
2 kk só
50 dkg margarin
12 ek víz
2 ek 20 %-os ecet
Tetejére tojás, sajt
A lisztet összeszitáltam a sütőporral, gyúródeszkára öntöttem, majd hozzátettem a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel összeöntött ecettel együtt gyúrható tésztává kevertem össze.
Alufóliába tekerve egy éjszakán át pihentetni kell.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyevágóval csíkokra vágtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd 1/2 órát hűtőbe rakjuk. Vékonyra nyújtjuk,tetszőleges formákra szaggatjuk. Ha szeretsz nassolni, készítsd el a ropogós finomságot. ?
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is egy kis langyos kefirben futassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a sót és a tojásokat, jó alaposan keverjük meg, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben, csipet cukorral, felfuttatjuk az élesztőt. A kétféle lisztet összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a cukrot és a sót, beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű