70 deka liszt
1 cs sütőpor
2 kk só
50 dkg margarin
12 ek víz
2 ek 20 %-os ecet
Tetejére tojás, sajt
A lisztet összeszitáltam a sütőporral, gyúródeszkára öntöttem, majd hozzátettem a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel összeöntött ecettel együtt gyúrható tésztává kevertem össze.
Alufóliába tekerve egy éjszakán át pihentetni kell.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyevágóval csíkokra vágtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe a vajat elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval együtt egy rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk és téglalapokat nyújtunk belőle. A vajat a reszelt sajttal ( ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű