70 deka liszt
1 cs sütőpor
2 kk só
50 dkg margarin
12 ek víz
2 ek 20 %-os ecet
Tetejére tojás, sajt
A lisztet összeszitáltam a sütőporral, gyúródeszkára öntöttem, majd hozzátettem a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel összeöntött ecettel együtt gyúrható tésztává kevertem össze.
Alufóliába tekerve egy éjszakán át pihentetni kell.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyevágóval csíkokra vágtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle. Fél cm vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1 óra1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk. 2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk. 3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 1 óraA leveles tésztát kisimítom egyenletesre. Megkenem pizza krémmel,megszórom a kis kockákra vágott sonkával és a kukoricával.Lereszelem a sajtot.A sajttal is megszórom a tésztát.(Nem...
Elkészítési idő: 1 óra