menu

Családireceptkönyv.hu

Kefíres lángos


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 (kis) pohár kefír
1 tojás
1 evőkanál só, de lehet több is, ízlés szerint
0,5 liter tej

Elkészítés:


A hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföllel nagyon finom, de lehet lekvárral is fogyasztani.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fánkszaggatóval szoktam kiszaggatni, mert szerintem így szép. A vadashoz is lehet köretnek használni, de bármilyen tejfölös szószos ételhez kis kitűnő.

Kefíres lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnás masni - OK
Szalonnás masni - OK

1. A leveles tésztát a munka kezdése előtt 4 órával kivesszük a fagyasztóból, hogy fölengedjen. 2. A tésztát félbevágjuk, és mindkét darabot 3 mm vastagra nyújtjuk. 3. Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
sajtos pogácsa
sajtos pogácsa

Az élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni. 2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés Az utolsó hajt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Krumplilaska
Krumplilaska

A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl és akkor adjuk hozzá a lisztet, amennyit a krumpli felvesz és alaposan összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Sajtos karfiolpogácsa
Sajtos karfiolpogácsa

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk