Családireceptkönyv.hu

Kefíres lángos


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 (kis) pohár kefír
1 tojás
1 evőkanál só, de lehet több is, ízlés szerint
0,5 liter tej

Elkészítés:


A hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföllel nagyon finom, de lehet lekvárral is fogyasztani.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fánkszaggatóval szoktam kiszaggatni, mert szerintem így szép. A vadashoz is lehet köretnek használni, de bármilyen tejfölös szószos ételhez kis kitűnő.

Kefíres lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos-szezámos kréker
Mákos-szezámos kréker

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágj...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Gluténmentes sajtos rudak rizslisztből
Gluténmentes sajtos rudak rizslisztből

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Magyaros pogácsa
Pogácsa - Magyaros pogácsa

1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. 2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. 3. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vajdasági sós háromszögek
Vajdasági sós háromszögek

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk