1 kg liszt
1 (kis) pohár kefír
1 tojás
1 evőkanál só, de lehet több is, ízlés szerint
0,5 liter tej
A hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföllel nagyon finom, de lehet lekvárral is fogyasztani.
Fánkszaggatóval szoktam kiszaggatni, mert szerintem így szép. A vadashoz is lehet köretnek használni, de bármilyen tejfölös szószos ételhez kis kitűnő.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágj...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. 2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. 3. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes