Családireceptkönyv.hu

Omlós töpörtyüs pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt

2 tojás
1 sütőpor
két dl tejföl
20 dkg zsír
kevés tej
30 dkg darált töpörtyű
a pogácsák kenéséhez 1 tojás sárgája
a tepsi kenéséhez zsír

Elkészítés:


A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, a tetejére halmozzuk a darált töpörtyűt, szépen elegyengetjük, majd négy oldalról felhajtjuk a széleket. Újra kisodorjuk, majd ismét hajtogatjuk, és sodorjuk. Ezt a folyamatot 3-4-szer meg kell ismételni, hogy szép réteges tésztát kapjunk. Pogácsaszaggatóval bemintázzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. A pogácsákat kikent sütőlapra helyezzük, tetejüket tojás sárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Letakarva napokig eltartható.

Omlós töpörtyüs pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puha sajtos pogácsa
Puha sajtos pogácsa

Elkèszìtès: a lisztet az olvasztott margarinnal, tojàssàrgàval, tejföllel, ès a kovàsszal,jòl ki dolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük, utànna kinyùjtjuk reszelt sajttal megszòrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk