50 dkg liszt
só
2 tojás
1 sütőpor
két dl tejföl
20 dkg zsír
kevés tej
30 dkg darált töpörtyű
a pogácsák kenéséhez 1 tojás sárgája
a tepsi kenéséhez zsír
A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, a tetejére halmozzuk a darált töpörtyűt, szépen elegyengetjük, majd négy oldalról felhajtjuk a széleket. Újra kisodorjuk, majd ismét hajtogatjuk, és sodorjuk. Ezt a folyamatot 3-4-szer meg kell ismételni, hogy szép réteges tésztát kapjunk. Pogácsaszaggatóval bemintázzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. A pogácsákat kikent sütőlapra helyezzük, tetejüket tojás sárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Letakarva napokig eltartható.
Ha nem szárított élesztőt használok, akkor langyos cukros vízben egy kicsit fel kell futtatni, majd ezután jöhet az összes többi hozzávalóval az összegyúrás. Fél órát meleg helyen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hámozott, kockákra vágott burgonyát megfőzzük, levét leöntjük, a burgonyát összetörjük, majd elkeverjük a zsírral, szódabikarbónával, a tojással és a sóval. 2. Annyi liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. U lončić/možete u u veći lonac ako će tre kasnije tu zamijesiti tijesto/ stavite svu količinu jogurta, dodati, sol,šećer i ulje pa sve skupa staviti na vatru lagano zagrijati d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA prosciuttot és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. A tojást és a paradicsompürét villával felverjük. Belekeverjük a fűszerkeveréket, sózzuk, végül összeforgatjuk a prosciuttóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű