csirke, marha, vagy sertéshús (tetszés szerint)
gomba
hagyma
főtt rizs
fejes káposzta
vaj
bacon
só
bors
olaj
A hozzávalók mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Megszórjuk a fűszerekkel.
Készítsük el a tölteléket: a rizst főzzük meg sós vízben. A hagymát és a gombát vágjuk apróra és kevés olajban pirítsuk meg, fűszerezzük. A megpirult hagymás gombát keverjük össze a főtt rizzsel. A hússzelet egyik oldalára tegyünk a töltelékből, majd szorosan tekerjük fel. Minden szelet húst töltsünk meg.
A káposztát mártsuk forró vízbe pár percre, majd a nagyobb leveleket tegyük egy tálba. Minden hústekercset göngyöljünk bele egy káposztalevélbe.
Egy serpenyőbe tegyünk vajat és pirítsuk meg benne a göngyölt káposztákat, majd öntsünk hozzá kevés vizet, fűszerezzük és tegyünk rá egy fedőt, pároljuk nagyjából 20 percig.
A göngyölt káposztákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra és hagyjuk kicsit hűlni. Minden káposztát tekerjünk körbe 1 – 2 szelet baconnel. Tegyük kiolajozott tepsibe és 180 fokos sütőben süssük 10 percig.
https://ketkes.com/sutoen-sult-gongyolt-kaposzta-nem-ez-nem-toltott-kaposzta-ez-annal-sokkal-izletesebb/
Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk tegyünk fel gyorsan a tűzhelyre egy lábasnyi vizet, és vagdaljunk bele 1 TV paprikát, majd szórjunk a vízhez 1 mokkáskanál sót. A fenti dolgokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a hideg vajat (v. sertészsírt) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a kissé felvert tojást, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű