20 dkg kristálycukor
2 evőkanál tejföl
1 dl tej
1 dkg élesztő
3 db tojás
kevés só
15 dkg margarin
20 dkg liszt
15 dkg darált dió
A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.
A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.
Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Dupla adag
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre. A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takaré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a tojást és a cukrot pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, és a szódabikarbonát összekeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: Könnyű