1 kg csirkemáj
4 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
1/2 paradicsom
2 tk. pirospaprika
só
bors
vaj
mustár
- A májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk
- A hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk
- Bő, forró olajra dobjuk a hagymát és hagyjuk dinsztelődni
- Közben apró kockákra vágjuk a paprikát, a paradicsomot meg 4 fele
- ha már eldinsztelődött a hagyma, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot
- kb. 10 percig még együtt sütjük
- sózzuk és megszórjuk a tetejét piros paprikával, miután lehúztuk a tűzről, de mielőtt belekevernénk a pirospaprikát várunk pár percet, hogy kiengedhesse az aromáját
- visszatesszük a tűzre és belekeverjük a májat
- megszórjuk majoránnával (ízlés szerinti mennyiséggel, én 2 csipetet rakok bele) és borsozzuk
- pici vizet öntünk alá (kb 1 dl) és kb 10-15 perc alatt készre sütjük
- mikor kész egy magas falú tálba tesszük, adunk hozzá ízlés szerint mustárt (én 1 ek.) és egy jó adag vajat (5-6 dkg) és botmixerrel krémesre turmixoljuk
Fontos! A vaj mennyisége változhat attól függően, hogy mennyi szaftja van a májnak, vagy, hogy mennyire szeretnénk krémesre. Menet közben érdemes kóstolgatni.
1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, a szuflétálakat kivajazzuk és kilisztezzük. A maradék vajhoz adjuk a lisztet, és 1-2 percig megfuttatjuk rajta. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megmostam,végeiket levágtam és feldaraboltam. Egy serpenyőben kókuszolajon elkezdtem megpárolni, fűszereztem, lefedtem és hagytam puhulni.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű