- 3 tojás
- 120 g fehér csoki vagy étcsoki
- 120 g sótlan krémsajt (Philadelphia)
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd be a hűtőbe. 170 fokra melegítsd elő a sütőt. Gőzön olvaszd meg a csokit, hagyd hűlni kicsit. Keverd hozzá a krémsajtot és a tojás sárgájákat. Verd fel a tojás fehérjéket habbá. Keverd össze a krémmel. Öntsd a masszát egy 15 cm átmérőjű tortaformába. ( Olajozott papírral bérelni.9)Tedd a formát egy másik lábosba, amibe vizet öntesz. 15 percig süsd, majd hagyd állni még 15 percet. Díszítsd gyümölccsel vagy reszelt csokival.
A darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a tojás sárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, könnyű tésztává keverjük. A tésztát közepes méretű kikent, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes