A háztartási keksz hozzávalói:
- 200 gr Beiker liszt
- 50 gr Szarvasi rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 60 gr porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás
A Shrek süti hozzávalói:
- 250 gr gluténmentes háztartási keksz
- 125 gr Liga
- 150 ml Joya mandulatej
- 1 ampulla mandula aroma
- 1 ampulla rumaroma
- 1 kk zöld ételfesték
- 150 gr porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tábla tejmentes étcsokoládé
Elsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
Tepsibe tettem és 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép világosra sütöttem. Amíg hűlt a keksz, egy másik tálba kimértem a többi hozzávalót. Majd a kihűlt kekszet darabokra törtem..
Az összetört kekszhez hozzáadtam a porcukrot, a Ligát, a mandulatejet és összekevertem. A kekszes masszát két részre osztottam, egyikbe belekevertem a mandula aromát és a zöld ételfestéket, én ezeket használtam..
A másik részéhez pedig adtam 2 ek kakaóport és a rumaromát..
Egy 15x24 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, a kakaós masszát vizes kanállal belesimítottam.. majd a zöld mandulás réteget a tetejére kanalaztam és szintén elsimítottam..
Az étcsokit megolvasztottam és a tetejére öntöttem...
Végül egy-két órára hűtőbe tettem. Később szeleteltem..
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). Ezután tűp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle. Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű