Áfonyás-mogyorós borzas kata
A tésztához
50 dkg búzaliszt
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 evőkanál tejföl (20%-os)
1 db sütőpor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
25 dkg mogyoró (darált)
8 evőkanál áfonya lekvár
A tésztát összegyúrjuk és az 1/3 részét betesszük a fagyasztóba.A nagyobb darabot egy nagy tepsibe nyújtjuk és megkenjük a lekvárral.
A tojás fehérjét habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a darált mogyorót.Rásimítjuk a tésztára.A kissebb adag tésztát lereszeljük a tetejére és 180°-ra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtható linzertésztát kapunk. A tésztát kétfelé osztjuk és az egyik felébe kakaóport teszünk. Ezt is simává gyúrjuk. Kinyújtjuk a fehér tésztát, ki...
Elkészítési idő:A 2 tojast habosra kavarjuk a cukorral,hozza keverjuk az olajat,utana a citrommal es keves vizzel felfuttatott szodaport. Utana,tesszuk hozza felvaltva a lisztet es a tejet. Ketf...
Elkészítési idő: 40 percEloszor elkeszitem a kremet A puding port, porcukorral ( Izles szerinti mennyiseg) es a tejjel habosra kavarom(kezi mixert hasznalktam) A kekszeket beaztatom langyos cukros(a cuk...
Elkészítési idő: 1 ora