Áfonyás-mogyorós borzas kata
A tésztához
50 dkg búzaliszt
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 evőkanál tejföl (20%-os)
1 db sütőpor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
25 dkg mogyoró (darált)
8 evőkanál áfonya lekvár
A tésztát összegyúrjuk és az 1/3 részét betesszük a fagyasztóba.A nagyobb darabot egy nagy tepsibe nyújtjuk és megkenjük a lekvárral.
A tojás fehérjét habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a darált mogyorót.Rásimítjuk a tésztára.A kissebb adag tésztát lereszeljük a tetejére és 180°-ra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük.
-vajazzunk ki egy hőálló sütöformát -teritsd be az alját ,oldalát kristálycukorral tedd bele a kimagvalt cseresznyét -a többi összetevőket összekeverjük ,és a cseresznyére öntjü...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. 2. Kivajazott, lisztezett kissebb ( 30x20) tepsibe öntjük. 3. 180 C fokon 8 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha ragacsos. Enyhén savan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű