20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
A csokit összetörjük és a vajjal együtt gőz felett összemelegítjük.
A tojást a cukorral összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a vajas csokit.
A masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába és 170 °C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha szépen megrepedezett a teteje, de nincs kiszáradva. A közepének vajpuhának, még szinte folyósnak kell lennie.
Vaníliafagyival a legfinomabb :)
A margarint alaposan kikeverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral elektromos keverővel, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva jól beledolgozzuk a masszába, majd felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki nem használ kazeint, adhat helyette kókuszlisztet vagy conjac lisztet a krémhez, fokozatosan adagolva, amíg be nem sűrűsödik. Esetleg a Kinder Paradiso szelet krémjével is elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű