20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
A csokit összetörjük és a vajjal együtt gőz felett összemelegítjük.
A tojást a cukorral összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a vajas csokit.
A masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába és 170 °C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha szépen megrepedezett a teteje, de nincs kiszáradva. A közepének vajpuhának, még szinte folyósnak kell lennie.
Vaníliafagyival a legfinomabb :)
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, kristálycukrot, 1 tojást, vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Fóliába csom...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és a vajjal kikent liszttel szórt tortaformába öntjük. A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra kavarom az 1 dl étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojások fehérjét habbá verem. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáado...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű