20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
A csokit összetörjük és a vajjal együtt gőz felett összemelegítjük.
A tojást a cukorral összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a vajas csokit.
A masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába és 170 °C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha szépen megrepedezett a teteje, de nincs kiszáradva. A közepének vajpuhának, még szinte folyósnak kell lennie.
Vaníliafagyival a legfinomabb :)
A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 2 dl vízzel összekevert pudingporral sűrűre főzzük. Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és kikent formába öntjük. A gyümölcsöket beledobáljuk és kb 40 perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű