25 dkg száraz fehér vagy tarkabab
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
fokhagyma
só, bors
őrölt paprika
liszt
olaj
20 dkg füstölt sonka, tarja
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Olajon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a babot. Kevergetjük, pirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel és őrölt paprikával /staubolás/. Összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal. Belerakjuk a felkockázott füstölt húst és készre főzzük. Ha kell utánaízesítjük, tejföllel, lángossal tálaljuk. Jó étvágyat.
Nekem általában van a mélyhűtőben sonkalé, azzal szoktam a bablevest vagy lencselevest felönteni.
A felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforral...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű