fél kg hagyma
fél liter húsleves, kockából is lehet
3 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
reszelt sajt
kenyérszelet
A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.
Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítóskockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.
A kelkáposztát megtisztítjuk, metéltre vágjuk és kb. 1,2 l meleg vízzel felöntve feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott negyednyi vöröshagymát, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, a karikára vágott kolbászt és a káposztát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük vízzel. Belet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA MAGGI Paradicsomlevest 1/2 l hideg vízbe keverjük. Időnként megkeverve 5 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A hozzávalókat apróra vágjuk, a MAGGI Paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű