fél kg hagyma
fél liter húsleves, kockából is lehet
3 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
reszelt sajt
kenyérszelet
A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.
Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítóskockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.
Tisztítsd meg a krumplit, vágd negyedbe és vékony szeletekre. A felhasználásig tedd hideg vízbe. A póréhagymának vágd le a végét és a zöld szárát. Ehhez a leveshez csak a fehér és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellert kockára, a répát vékony karikára vágjuk. A paradicsom héját forró vízben megrep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA szárnyakat megmossuk, a végeit levágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit kockázzuk, a zellert és a karalábét egyben hagyjuk. A hagymákat is megpucolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű