1 kg burgonya
pici só
30-40 dkg liszt
1 tojás (ókrumplihoz nem kell)
1 ek. búzadara
2 ek. olaj
sárgabarack
kockacukor
fahéj
vaj
zsemlemorzsa
A krumplit megfőzöm héjában, majd még melegen áttöröm, hagyom kihűlni. Ezután adom hozzá a tojást, pici sót, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összeállítom a tésztát, majd egy hosszú hengert formázok belőle (egy kenyeres társtól lestem). Levágok egy szeletet, közepébe teszek egy szem sárgabarackot, aminek kiszedtem a magját. A mag helyére egy kockacukor és pici fahéj kerül. Gombócot formázok belőle és forrásban lévő vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére vajban pirított morzsára szedem. Fahéjas porcukorral tálalom.
A leveles tésztát kinyújtjuk.. megkenjük vajjal, és sorban rátesszük a hozzávalókat... Majd feltekerjük.. és ízlés szerint felvágjuk.. majd óvatosan elhelyezzük a tepsiben.. A tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamelmártás: Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat. Amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergetjük. Egy másik serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, majd tegyük félre. A húst, a felaprított hagymát és a felkarikázott paprikát közepes lángon, kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom, megdinsztelem az olajon, majd ráöntöm a paradicsompürét, belekeverem a fűszereket, majd amikor össze rottyant beleteszem a löncshúst.Még párolom - nem pirítom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű