A tésztához:
40 dkg liszt
2 csapott evőkanál só
2 tojássárgája
3 dkg élesztő+1 dl tej+1 csipet cukor
1-1,5 dl Vénusz olaj
A tetejére:
2 szál póréhagyma megfuttatva
1 édes piros paprika
arasznyi kolbász felkarikázva
Az öntethez:
5 tojás
só
1 doboz tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés olívaolajon vagy vajon megfuttatjuk (csak annyira, hogy ne legyen kemény), majd rászórjuk a tésztára. A piros paprikát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk és ezeket is a tésztára szórjuk. Az öntethez összekeverjük a felvert tojásokat a tejföllel és megsózzuk, majd a megpakolt tészta tetejére locsoljuk úgy, hogy mindent befedjen. Sajtot reszelünk a tészta tetejére, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk 250 ml langyos vízben, amihez hozzáadtunk egy ek cukrot. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a liszthez. Ezt jól eldolgozzuk, hozzáadjuk a sót és az ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a túrót, az olívaolajat, a sót és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszuk három részre a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű