A tésztához:
40 dkg liszt
2 csapott evőkanál só
2 tojássárgája
3 dkg élesztő+1 dl tej+1 csipet cukor
1-1,5 dl Vénusz olaj
A tetejére:
2 szál póréhagyma megfuttatva
1 édes piros paprika
arasznyi kolbász felkarikázva
Az öntethez:
5 tojás
só
1 doboz tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés olívaolajon vagy vajon megfuttatjuk (csak annyira, hogy ne legyen kemény), majd rászórjuk a tésztára. A piros paprikát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk és ezeket is a tésztára szórjuk. Az öntethez összekeverjük a felvert tojásokat a tejföllel és megsózzuk, majd a megpakolt tészta tetejére locsoljuk úgy, hogy mindent befedjen. Sajtot reszelünk a tészta tetejére, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. A túrót a tejföllel elkeverjük. A tésztát elkeverjük a tejfölös túróval és a kisült szalonnáv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zablisztet, vizet, tojást és az édesítőt összekeverjük. Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat 10g kókuszolaj felhasználásával. A végén a 10g fehérjeport minimális ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, alaposan összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Míg pihen a tészta, lereszeljük vagy összetördeljük a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük. A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű