Gyöngyi Kerepeczky Szakály Bocsánat a recept lemaradt! 80 dk liszt,10 dk zsír 1/2 l tej,5 dk élesztő,2 evé kanál cukor,pici só.a meleg tejbe olvasztom a zsírt bele a cukor és a morzsolt élesztő,felfuttatom,egy tálba szitálom a lisztet bele a sót és az élesztős tejet jól kidagasztom és kétszeresére kelesztettem,átgyúrtam 4 részre osztottam és megint kelesztettem,majd nyújtottam és bele a tölteléket megint kelesztettem,megkentem a tetejét tojásos tejjel villával megszurkáltam és hideg sütőbe tettem 180 fokon 15 perc,majd vissza vettem a hőt és még 20 perc. A töltelék 40 dió 20 dk cukor ,2 kanál barack lekvár,2 dl forralt tej,1 csomag citromos cukor 2 kanál rum,jól összekeverni a mák is ugyan ez.
Tetszik · Válasz · 2 perce
Eltávolítás
Gyöngyi Kerepeczky Szakály
Gyöngyi Kerepeczky Szakály Ha kiveszem a sütőből letakarom konyha ruhával és úgy hűl ki finom és puha beigli lesz az eredmény!!!
~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, leveszünk belőle annyit, amiből m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű