Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5-3 dl langyos tej
1 tk cukor
4 dkg élesztő
3 ek olaj
csipet só
2 ek porcukor
1 tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés:
50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt, Egy tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a sót, 2 ek porcukrot. Ha az élesztő feljött, akkor elkeverem benne a tojássárgáját, majd a liszthez adom. Elkezdem kidolgozni a tésztát, amikor már összeállt, akkor adom hozzá az olajat, majd simára, fényesre kidolgozom teljesen. Duplájára kelesztem langyos helyen. Ha megkelt a tészta, a lisztezett deszkára borítom, hengerré formázom. 20 egyforma nagyságú darabra vágom, mindegyiket kis gombóccá formázom. Hagyom kelni 10 percig, majd a gombócokat ellapítom, mindegyikre teszek egy kanál lekvárt és szintén gombóccá hajtom össze. A tepsit kiolajozom, majd a gombócokat egymás mellé rakom, mindegyiket előtte olajban megforgatom. A tepsi 32x24 cm, és ebben elfér pont a 20 gombóc. Nincs helye terülni, viszont így szép magasra nőnek sülés közben. Ha elkészült a tepsi, hagyom még 15 percig kelni, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Kirakom tányérra, majd megszórom porcukorral. Nem kenem le sohasem a tetejét semmivel, nagyon finom puha lesz így is.

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós kalács
Diós kalács

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

mint fent. Tejsodó: 6dl tej, 20dkg cukor, 6tojássárgája, 3dkg liszt. Tejet feltesszük főni vaniliával. Tojássárgáját a cukorral habosra verjük. Kevés hideg tejjel felöntjük. Tejet...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Édes fonott kalács
Avatar Erika Kedvelnék
Édes fonott kalács

- Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, az Instant élesztőt, a Vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a sót. Keverjuk össze a száraz összetevőket. - Öntsük bele a langyos t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk