Habos kávészelet
A tésztához:
4 tojássárga
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1 tasak vaníliás cukor
1,5 tasak sütőpor
2 dl kávé
10 dkg darált dió
A tetejére:
8 evőkanál porcukor
4 tojásfehérje
Kikeverem a tojássárgát, olajat és cukrot, utána beleadagolom a kávét, folyton kevergetve, majd a sütőporos liszt és a darált dió is mehet bele.
A masszát átdolgozva, egy sütőpapírral borított tepsibe simítom és közepes hőfokon(180 °) sütöm 25-30 percet, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Közben felverem a fehérjét cukorral és a megsült tésztára halmozom, így szárítva míg színt kap :)
A piskótához 1.A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15...
Elkészítési idő: 45 percA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a s...
Elkészítési idő:Elkészítjük a krémet: A tojások sárgáját egy kis lábasban simára keverjük a cukrokkal és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, alaposan elkeverjük, és kis lángon folyamatos keverget...
Elkészítési idő: