Habos kávészelet
A tésztához:
4 tojássárga
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1 tasak vaníliás cukor
1,5 tasak sütőpor
2 dl kávé
10 dkg darált dió
A tetejére:
8 evőkanál porcukor
4 tojásfehérje
Kikeverem a tojássárgát, olajat és cukrot, utána beleadagolom a kávét, folyton kevergetve, majd a sütőporos liszt és a darált dió is mehet bele.
A masszát átdolgozva, egy sütőpapírral borított tepsibe simítom és közepes hőfokon(180 °) sütöm 25-30 percet, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Közben felverem a fehérjét cukorral és a megsült tésztára halmozom, így szárítva míg színt kap :)
1. Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a porcukorral és 1 citrom levével + reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, majd egyneművé dolgozzuk, végül a kemény...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krémhez 4 dl tejet beleöntünk egy lábasba a kristálycukorral, az 1 dl tejben simára/csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a cukros tejhez és a közepestől picit kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű