Hozzávalók:
Alaptészta: • 60 dkg háztartási keksz • 4 kanál kakaó • 30 dkg kr.cukor • rumaroma • kb. 4 dl tej (állagtól függően). Kell még 10 dkg kókuszreszelék (ez a nyújtáshoz kell, a tészta alá és rá szórni, ha ragad, illetve a végén a rúd bevonásához).
A háztartási kekszet ledarálni (ha nem darált), belekeverni a kakaót, cukrot, ízlés szerint rumaromát, és a tejet a tészta állagától függően. Gyúrhatónak kell lennie, de vigyázni kell, ne legyen ragacsos, mert akkor nagyon nehéz vele dolgozni.
Krém: • 20 dkg porcukrot • 10 dkg kókuszreszeléket • 20 dkg puha RAMA-val kikeverni.
A deszkára zsírpapírt, esetleg alufóliát terítünk ennek segítségével kell majd feltekerni (PVC hajlékony gyúróalátét esetén ez szükségtelen, ez a legjobb szerintem).
Az alaptésztát vékonyra kinyújtjuk, amennyire, majd a tetejére rákenjük a krémet, úgy, hogy teljesen beterítse, és a papír (PVC alátét) segítségével minél szorosabban föltekerjük, átsimogatjuk, majd hidegre tesszük. Ha megdermedt egy kicsit a krém, fogyasztható, szeletelhető. (Sürgős esetben előbb is ehető, de akkor nem szeletelhető olyan szépen )
A tésztát enyhén sós vízben,kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. A tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a porcukorral, a margarinnal, kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tojások felvert habját. Töltelék: 25 dkg darált diót, 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy deci, kevés cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejből a liszttel, csipetnyi sóval meg 18 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, és az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk. Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű