Koncz Andrea
20 órája
Meggyes pudingos pite
Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama,(Én zsírral készítem...abból elég 20dkg)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
7-8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),
70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem ;) )
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot villával megszurkáljuk.....és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :) Porcukorral meghintve tálaljuk.
25x35 tepsibe sütöttem
1. Részt kinyújtom 2mm vastagra. Rákenem a 2. Részt. Felcsavarom, 5 részre osztom. Frissen, vagy akár fagyasztva is használható. Bármilyen rétestöltelékhez!
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 200° C-ra, és a muffinsütőbe tedd bele a muffinkapsznikat. Pépesítsd a banánokat egy villával vagy botmixellel, majd add hozzá az olajat, a tojást és a cukrot...
Elkészítési idő:sütök két lapot 35x40 s. papírral kibélelt tepsiben sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor -barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg ka...
Elkészítési idő: