Koncz Andrea
20 órája
Meggyes pudingos pite
Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama,(Én zsírral készítem...abból elég 20dkg)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
7-8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),
70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem ;) )
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot villával megszurkáljuk.....és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :) Porcukorral meghintve tálaljuk.
25x35 tepsibe sütöttem
1. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd kihűtjük. 2. A habot felverjük és belekeverjük a joghurtot és a porcukrot. 3. Ha a puding kihűlt összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAkkor lehet mondani, hogy a muffin megsült,ha a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd: vegyük ki őket a formából!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott margarint a tojással, a tejjel és a cukorral, vagy olvasztott mézzel habosra keverjük, azután beleöntjük a rumot és a likőrt, majd beletesszük a mazsolát (ha előtte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű