A tésztához:
- 30 dkg finomliszt,
- 10 dkg porcukor,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- 1 db tojás,
- 15 dkg margarin.
A máktöltelékhez:
- 20 dkg mák (darált),
- 15 dkg cukor,
- 1 dl tej (forró),
- 1 citromból nyert citromhéj,
Tojáshabhoz:
- 4 db tojásfehérje,
- 20 dkg porcukor,
A tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, belenyújtjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 10 percig közepes tűzön (180C) elősütjük. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
Tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 percig erős tűzön (200C) sütjük, majd 15-20 percig alacsony hőfokon (160C) inkább szárítjuk.
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat keverd simára a Zeroval és a vaníliával, majd habverővel forgasd bele a tojásokat. Add hozzá a liszteket, a kakaóport, az instant kávét, a reszelt csokoládét, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 deka lisztet keverjünk el egy csipet sóval, adjunk hozzá két tojást, majd apránként, folyamatos keverés közben öntsünk hozzá két és fél deci tejet. Keverjük el, végül öntsünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű