A tésztához:
- 30 dkg finomliszt,
- 10 dkg porcukor,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- 1 db tojás,
- 15 dkg margarin.
A máktöltelékhez:
- 20 dkg mák (darált),
- 15 dkg cukor,
- 1 dl tej (forró),
- 1 citromból nyert citromhéj,
Tojáshabhoz:
- 4 db tojásfehérje,
- 20 dkg porcukor,
A tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, belenyújtjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 10 percig közepes tűzön (180C) elősütjük. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
Tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 percig erős tűzön (200C) sütjük, majd 15-20 percig alacsony hőfokon (160C) inkább szárítjuk.
Először a krémet készítjük el. 4 dl.tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a pudingot,majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. 2. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.mindenegybenblog.hu/edes-sutemenyek/diohabos-linzer
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű