30 dkg sajt reszelve
1-1.5 csésze liszt /lehet teljes kiőrlésű is30 százalékban/
4 tojás
esetleg pici víz vagy tej, ha túl keménynek gondolod a masszát
összekutyulod
golyókat csinálsz belőle vagy lapítottat vagy hosszút, ahogy kedved van
ha akarod, beforgatod zsemlemorzsába vagy ilyesmibe
forró olajban kisütöd
Lehet önálló étel vagy köret is
♥TÖLTELÉK:A pozsonyi kiflik elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni. Mindkét töltelékhez ugyanazokat a hozzávalókat használjuk ugyanazokkal a lépésekkel, csak egyszer d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejföl kivételével a hozzávalókat kikeverem, majd a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, lisztbe forgatott meggyel megszórom. 20-25 perc alatt 180 fokon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverd össze az olvasztott vajat, a tojást, a tejet, majd add hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt almát. Egy másik edénybe szitáld a lisztet, vegyítsd a sütőp...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű