Pulykafasírt
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
3 db zsemle
1 tojás
1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve
só, bors, vegeta
bacon szalonna
nyáron paradicsom, paprika
Elkészítés:
A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
Sütés:
Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.
Opcionális:
Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.
1. A húst - szűzpecsenye, karaj vagy comb- felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk. 2. Elkészítjük a bundát: 3 tojást kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 3 evőkanál li...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megmossuk és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, kihűtjük, majd meghámozzuk. 2. A zöldbabot sós vízben kb. 15 percig puhára főzzük. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kicsontozott karajt szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és fűszerezzük, majd paprikás lisztben megforgatjuk. A nyers krumplit nem túl vastag karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű