Szilvás ízkavalkád szelet
Tésztához:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 sütőpor, 1 vaníliás cukor
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej
Túró krém (alsó réteg): 50dkg túró, 10dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, kevés citromlé
Szilvás krém (középső réteg): 60 dkg szilva, 6 dl víz, 4 kanál cukor, 1 kk. fahéj, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Vaníliás krém (felső réteg): 8dl tej, 2 vaníliás pudingpor, 7 kanál cukor, fél vanília rúd magja
Csokimáz: 7 dkg étcsoki, 7dkg tejcsoki, 2-3 kanál étolaj (egész sütemény bevonásához)
Tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, összekeverjük, majd a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk. A tojással, tejföllel, kevés tejjel tésztává gyúrjuk. Tésztát négy azonos súlyú darabra vágjuk, vékonyra kinyújtjuk, 170C-on kb 12 perc alatt világosra sütjük a lapokat. Az első lapra kerül a túró töltelék, a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromlét turmix-al eldolgozzuk, rákenjük a lapra, rátesszük a következő lapot. Erre kerül a szilva krém. A szilvát apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. A szilva levével kikeverjük a pudingport, addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk, végül a szilvadarabokat is hozzáadjuk ( ha nagyon darabos turmix-al kicsit felaprítjuk). Egyenletesen rákenjük a lapra, majd rátesszük a következő lapot. Erre kerül a vaníliás krém, pudingport elkeverjük a cukorral, vanília magjával és a tejjel, közepes hőfokon sűrűre főzzük. Rákenjük a vaníliás krémet, rátesszük az utolsó lapot. Tetejét porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk. Gőz felett a kétféle csokit étolajjal felmelegítjük, rákenjük a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnapra megpuhul és szeletelhető a sütemény.
Elkészítés A margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a tojást a cukrot meg a csipet sót és a sütőport. Összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle és hűtőbe tesszük. A 2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! 2 A lisztet elkeverjük a kakaóporral. 3 A to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot csipet sót, és végül az öt pohár lisztet. Jól elkeverjük és a zsírozott li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztő...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes