Családireceptkönyv.hu

Szilvás süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szilvás ízkavalkád szelet
Tésztához:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 sütőpor, 1 vaníliás cukor
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej
Túró krém (alsó réteg): 50dkg túró, 10dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, kevés citromlé
Szilvás krém (középső réteg): 60 dkg szilva, 6 dl víz, 4 kanál cukor, 1 kk. fahéj, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Vaníliás krém (felső réteg): 8dl tej, 2 vaníliás pudingpor, 7 kanál cukor, fél vanília rúd magja
Csokimáz: 7 dkg étcsoki, 7dkg tejcsoki, 2-3 kanál étolaj (egész sütemény bevonásához)
Tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, összekeverjük, majd a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk. A tojással, tejföllel, kevés tejjel tésztává gyúrjuk. Tésztát négy azonos súlyú darabra vágjuk, vékonyra kinyújtjuk, 170C-on kb 12 perc alatt világosra sütjük a lapokat. Az első lapra kerül a túró töltelék, a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromlét turmix-al eldolgozzuk, rákenjük a lapra, rátesszük a következő lapot. Erre kerül a szilva krém. A szilvát apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. A szilva levével kikeverjük a pudingport, addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk, végül a szilvadarabokat is hozzáadjuk ( ha nagyon darabos turmix-al kicsit felaprítjuk). Egyenletesen rákenjük a lapra, majd rátesszük a következő lapot. Erre kerül a vaníliás krém, pudingport elkeverjük a cukorral, vanília magjával és a tejjel, közepes hőfokon sűrűre főzzük. Rákenjük a vaníliás krémet, rátesszük az utolsó lapot. Tetejét porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk. Gőz felett a kétféle csokit étolajjal felmelegítjük, rákenjük a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnapra megpuhul és szeletelhető a sütemény.

Szilvás süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eper fagyi
Eper fagyi

Elsőként az alap készül el. A cukrot, tojássárgáját, sót és keményítőt elkeverem, hozzáöntöm a tejet, azzal is alaposan összekeverem, ezután tűzre téve besűrítem. Amíg hűl, az epre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos álom
Citromos álom

Felverjük a habtejszínt jó keményre. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a tejszínhabb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kókuszos zabkeksz
Kókuszos zabkeksz

2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk