Családireceptkönyv.hu

Töltött tarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött hús,"ala"-Szendy módra. De én csak lusta háziasszony töltött húsának nevezem. Végy kedvedre való db.számú tarját,só, bors,kicsit állni hagyom.Süsd át gyorsan mind két oldalát.Rakd tepsibe.Készíts egy tölteléknek valót,ami nálam: 5 db csirkemáj én kissé megfőzöm,és úgy kaparom el ,5 db tojás megfőzve,villával össze törve,petrezselyem zöld össze kaszabolva,4 szelet kenyér áztatva kinyomkodva,egy nyers tojás, bors,majoranna,kis pirospaprika,én ételízesítőt használok.De az ízesítés szerintem mindenkinek a száj ízlése szerint.Össze kutymákolom,és a hús szeletekre halmozom.Öntök alá egy kis olajat vagy zsírt.Alufóliával takarom,és be a sütőbe. Időt nem nagyon tudok írni. De kb: 1 óra tuti kell.Egy a lényeg,néha nézzünk rá.

Én úgy nézem meg hogy jó e,a töltelék alá nyúlok villával,és ha a hús széle a villán marad akkor tuti puha.Ekkor fólia le még egy kis pirítás,hogy színt kapjon. És kész!! Szerintem bármilyen köret illik hozzá. Saját kreálmánynak tartom,bár még nem néztem utána van e ilyen. Ugyan is imádom a tölteléket,de unom hogy kiszakad,kifolyik, és néha a dagadó képes kiszáradni. Innen jött az ötlet.Én azóta csak így csinálom. Remélem jó tipp egy két háziasszony részére..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd húsgolyó
Svéd húsgolyó

Hagymát dinszteljük puhára a vajban, majd öntsük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután tegyük bele az összes...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ketchupos karaj
Ketchupos karaj

A hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk. A hőálló tálunk vagy tepsink alját kiolajozzuk, majd néhány teáskanál ketchuppal is megkenjük. Ráfektetjük a húsokat, vékonyan a tete...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
HAGYMAS SERTESSZELET
HAGYMAS SERTESSZELET

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk