80 dkg sertés lapocka
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
1 ek. sűrített paradicsom
só
őrölt bors
3 szál zeller levél aprítva
A húst csíkokra vágjuk,megmossuk,majd lecsepegtetjük.
A szalonnát is csíkokra vágjuk,majd zsírjára pirítjuk.
A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát.
Egy kicsit üvegesre pároljuk,ezután rátesszük a húst,a fűszereket,paradicsompürét,a fehér bort is.
1-2 dl vizet öntünk rá ás fedő alatt puhára főzzük.
Az elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen sütés közben.
A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk.
Tálalhatjuk rizzsel,puliszkával,ki mit szeret.
A recept a Mesterszakács oldalról van.
Finom lett nagyon.
Lehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kockázott bacont, a finomra vágott petrezselymet, a tejbe áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást sóval, tejjel és liszttel jól elkeverjük. Az apróra vágott sonkát hozzákeverjük. Az így elkészített tésztát 4 részre osztjuk, és forró palacsintasütőben mindegyiket külö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű