Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Erdélyi sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés lapocka
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
1 ek. sűrített paradicsom

őrölt bors
3 szál zeller levél aprítva

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk,megmossuk,majd lecsepegtetjük.
A szalonnát is csíkokra vágjuk,majd zsírjára pirítjuk.
A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát.
Egy kicsit üvegesre pároljuk,ezután rátesszük a húst,a fűszereket,paradicsompürét,a fehér bort is.
1-2 dl vizet öntünk rá ás fedő alatt puhára főzzük.
Az elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen sütés közben.
A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk.
Tálalhatjuk rizzsel,puliszkával,ki mit szeret.
A recept a Mesterszakács oldalról van.

Finom lett nagyon.

Erdélyi sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülöktekercs házi tormával
Csülöktekercs házi tormával

A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a...

Elkészítési idő: 14+2,5 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sertés csülök roppanós káposztával és burgonyával
Sertés csülök roppanós káposztával és burgonyával

A csülköt főzés előtt 2 órával besózzuk. Majd lemossuk és leszárítjuk róla a nedvességet. A kacsazsírt megolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a zsír, belerakjuk a csülköt. Fontos, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos sertés ragu
Sajtos sertés ragu

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereke...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Kolbász - hungarikum
Kolbász - hungarikum

A húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk, s a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. A sertésvastagbél egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, megtöltjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk