1 pahar iaurt
1 pahar dulceata sau gem
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
2.5 pahare faina
cca 60 gr zahar
1-2 cubulete de unt
2 oua
1. Amesteca dulceata cu bicarbonatul. Compozitia va creste in volum si va face spuma.
2. Dupa 5 minute pune ouale, iaurtul, zaharul si faina. Omogenizeaza bine. In cazul in care foloseste gem sau dulceata mai acrisoara, trebuie sa pui mai mult zahar.
3. Unge cu unt o tava de copt, presara niste faina pe toata suprafata ei si toarna aluatul in ea.
4. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.
Ca sa stii sigur cand e gata, fa testul cu scobitoarea.
Serveste prajitura cu zahar pudra.
• Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30x40 cm-es sütőlemezre. • A diót egy nagy serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcuk...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű