1 kg muschiulet de porc
400 g pulpa de rosii
150 g mazare din conserva
150 g fasole galbena din conserva
o radacina patrunjel
o ceapa
1-2 morcovi
o telina mica - 50 g
2-3 cartofi potriviti
un pastarnac
cateva buchetele de conopida
zeama de lamaie pentru acrit
verdeata - leustean, patrunjel
sare
Se taie carnea cubulete. Se pune intr-o oala si se adauga 3,5 l apa rece.
Se fierbe totul la foc mediu pentru circa 15-20 de minute timp in care se spumeaza foarte bine.
Ulterior se adauga zarzavatul tocat ( ceapa, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si morcovul ) si se potriveste gustul de sare.
Se lasa in continuare la fiert pana se inmoaie zarzavatul si carnea.
Se adauga cartofii taiati cuburi si buchetelele de conopida si se lasa in continuare la fiert.
Dupa ce toate au fiert, se pune pulpa de rosii, iar mai apoi se adauga mazarea si fasolea si se potriveste ciorba de sare.
Cand totul este fiert, se toarna zeama de lamaie si se presara verdeata tocata marunt.
Ciorba taraneasca se serveste simpla, cu smantana sau cu ardei iute.
A sertés zsiradékot egy nagyobb lábasba tesszük, és amíg az felolvad, addig felvágjuk a hagymát - szükségtelen finomra aprítani, mert úgyis szét fog főni. Mehet a lábosba, majd meg...
Elkészítési idő: 2-3 óra1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel. 2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát, megborsozzuk. Közepes láng...
Elkészítési idő: 30 percA húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db-ot A levesh...
Elkészítési idő: 90 percA húst felteszem főni. Amikor megfőtt,kiveszem a húst és félreteszem. A krumplit kockákra vágom, a sárgarépát, fehér répát szeletekre, a hagymát apró kockákra vágom. Egy kevés o...
Elkészítési idő: 1 óra