1 fej édeskáposzta, 1 fej vöröshagyma, kevés ecet, 1 paradicsom, tejfel.
Töltöttkáposztát készíthetünk édeskáposztából is a következőképpen: 1 fej édeskáposzta leveleit leválasztjuk, a torzsáját kivágjuk, a káposztát leforrázzuk. A tölteléket ugyanúgy készítjük, mint a savanyú káposztához. Megtöltjük a káposztaleveleket, a megmaradtakat apróra vágjuk és a lábasba úgy rakjuk, hogy alul legyen 1 sor apró káposzta, erre tesszük a tölteléket és legfelülre megint káposztát. 1 fej apróra vágott vöröshagymát is hozzáteszünk. Kevés ecettel vagy citrommal savanyítjuk. A tetejére karikára vágott paradicsomot vagy kis paradicsomlevet tehetünk. Puhára főzzük. Nagyon ízletes, ha—mielött teljesen készen van— a sütőbe is betesszük fél órára. Tálaláskor tejfelt adunk hozzá.
hagyma+dínsztelem+csirkemell+zöldség+fűszer-->minden legyen puha :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk és 2 tk. csirke fűszersót teszünk rá. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a csirkét....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítom a kockára vágott vöröshagymát. Ráteszem a húst, fehéredésig pirítom. Sóval, borssal ízesítem, megszórom őrölt pirospaprikával. Én fokhagymát is teszek it...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű