20x25 cm-es tepsihez
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 tojás
2 dl tej
fél csomag sütőpor (6 g)
csipet só
1 citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio citrom)
A mázhoz:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük - tűpróba! (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, nálam eddig sült, de inkább végezzünk tűpróbát)
2. A megsült süteményt kiborítjuk egy fatáblára és amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk a süteménybe (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz - annál finomabb lesz).
3. Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
4. A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
5. Picit hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 2. A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. 3. Ezután a pudinghoz adjuk a maradék h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejben olvassz fel 1 dkg cukrot, és az élesztőt morzsold bele, majd tedd meleg helyre, és futtasd fel. Közben készítsd el a tészta alapját: fogj egy tálat, szitáld bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű