50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors
A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma
A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó. Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.
Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.
Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.
Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. A mustárt elkeverjük a sziruppal, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk. Betol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, majd elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, kissé megdinszteljük, majd ráfektetjük a májat, ráöntünk fél poh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű