menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors
A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

Elkészítés:


A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó. Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.

Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.

Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.
Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.

Mátrai borzas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Egészben sült omlós csirke
Egészben sült omlós csirke

Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszü...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Krémsajtos rántott csirkemell
Krémsajtos rántott csirkemell

A csirkemellet felvágjuk szeleteke, és nagyon kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk,borsozzuk. A csirkemell szeleteket bekenjük a krémsajttal, és 1 órára hűtőben pihentetjük....

Elkészítési idő: 15+ 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A húst, nem túl vékony szeletekre vágjuk. A fűszereket összekeverjük és megszórjuk vele a húst. Majd bekenjük mustárral. Állni hagyjuk legalább egy órát. Az olajat felhevítjük,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Bosnyák csirke recept
Bosnyák csirke recept

A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. Burgon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk