1 kg krumpli
o.5 kg őrölt hús (bármilyen lehet, vegyesen is)
1 hagyma, 2 cikk fokhagyma
néhány paradicsom/ sűrített paradicsom
fűszerek: só, bors, csombor
tejszín
reszelt sajt
olaj
vegetáriánusok szójával készíthetik
a krumplit megfőzzük héjában
az olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát
beletesszük az őrölt hús, a fűszereket, a paradicsomkészítményt/az apróra vágott paradicsomot
puhára pároljuk (fél óra)
felöntjük o.5-1 deci tejszínnel
tűzálló edénybe rétegezve tesszük az anyagokat
a tetejére szórhatunk reszelt sajtot
lerbe tesszük kb.3o percre
Pezsgőben pácolt hús A legeslegnagyobb kedvenc. Olyan egyszerű, hogy nem is értem mitől ennyire jó?! A pezsgőben lévő buborékoktól porhanyós és különleges ízű lesz. Vékonyra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük. Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmsjs
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű