1 kg krumpli
o.5 kg őrölt hús (bármilyen lehet, vegyesen is)
1 hagyma, 2 cikk fokhagyma
néhány paradicsom/ sűrített paradicsom
fűszerek: só, bors, csombor
tejszín
reszelt sajt
olaj
vegetáriánusok szójával készíthetik
a krumplit megfőzzük héjában
az olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát
beletesszük az őrölt hús, a fűszereket, a paradicsomkészítményt/az apróra vágott paradicsomot
puhára pároljuk (fél óra)
felöntjük o.5-1 deci tejszínnel
tűzálló edénybe rétegezve tesszük az anyagokat
a tetejére szórhatunk reszelt sajtot
lerbe tesszük kb.3o percre
A vesét félbevágjuk, az ereit és minden kis csatornáját kivágjuk, alaposan átmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, két ek olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, és a borsot. Ha már érződik a fokhagyma illata, beletesszük a darált húst, és a szeletelt paprikát. Főni hagyjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük, még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük. A kolbászt is hasonló vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát félkarikára, a zöldpaprikát karikára vágom.A paradicsomot leforrázom és karikára vagy kockákra vágom.Egy mélyebb serpenyőben megolvasztom a zsírt, rádobom a szeletel...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes