1/2 l bulion
1 -2 linguri zahar
sare dupa gust
100 ml ulei
3 linguri rase de faina
Punem uleiul la incins si adaugam cele 3 linguri de faina. Lasam sa prajeasca un pic apoi stingem totul cu 1/2 litru bulion. Cand da in clocot adaugam 2 linguri zahar si sare dupa gust. Lasam sa dea 2-3 clocote apoi se poate lua dupa foc.
30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk fel a vajat, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Jól keverjük át. Helyezzük újra a tűz fölé és folyamatos keverés mellett főzzük alacsony lángon,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrüsödik. (...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű