6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz a hús.
Hámozzuk meg a krumplikat, várjuk félbe hosszába, és szúrjunk ki belőlük kis lukakat az erre kialakított eszközzel. A lukakba tegyünk egy-egy szalonnacsíkot. A tepsit kikenjük kacs...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a dar...
Elkészítési idő: előkészület: 10 Nehézség: KözepesA krumplit megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük. Az olajat felforrósítjuk, és púpos evőkanálnyi mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű